9 Nisan 2009 Perşembe

YUFKALI KADAYIF SARMA

Merhaba...
yoğunluğumdan dolayı,bir süredir tariflerimi yazamamıştım.bu gün sizlere yapılışı çok kolay,fakat çok lezzetli bir tarif yazacağım.resim biraz karanlık çıktı aslında görüntüsü çok daha güzel.
malzemeler;
3 adet yufka
350 gr tel kadayıf
1 bardak iri çekilmiş ceviz
250 gr tereyağı yada margarin
üzeri için toz fıstık
şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
yarım limon suyu
yapılışı;
önce şerbeti kaynatmak için ocağa alalım. o kaynarken biz tereyağını 3 parçaya bölüp ,2 parçasını eritelim.yufkanın üzerine döküp elimizle iyice didikleyelim.bir yufkayı tezgaha alıp ,üzerine kadayıfın 3 te birini yarısına kadar yayalım.cevizinde 3 te birini üzerine yayalım.kadayıflı kısmından başlayarak saralım.unutmayınkadayıf yufkanın yarısına kadar yayılacak diğer kısmı boş kalacak.sardığımız yufkayı iki parmak kalınlığında keselim. yağlamış fın tepsisine dizelim.diğer yufkalarıda aynı işleme tabii tutalım .üzerlerine kalan yağı fındık büyüklüğünde keserek ortalarına koyalım ve 200 derecelik fırında iyice kızartalım.bu ada kaynayıp ılımış olan şerbeti sıcak tatlıya dökelim.şerbetini çekince üzerine fıstık dökerek servis edelim.misafirlerim çok beğendiler.resmini çektiğim bir tepsi tatlıdan geriye kalanlar.lezetini burdan anlayabilirsiniz.afiyet olsun...

Hiç yorum yok: