12 Nisan 2009 Pazar

ŞİMŞEK MC QUEEN PASTASI

Güzel bir pazar gününde hepinize merhaba.fotoğraflara bakıpta kimin doğum günü demeyin;çünkü değil.
Oğluşum uzun süredir (6.doğum gününden beri)şimşek mc quınn pastası diye her fırsatta yineleyerek istiyordu.bende 1 saat önce bir anda verilmiş bir kararla kalkıp,yarım saatlik bir uyduruk süslemeyle bu pastayı yaparak YİĞİDİMİNgönlünü müthiş bir şekilde fethettim arkadaşlar.harika bir duygu tavsiye ederim.şimdide kesmeye kıyamıyoruz.bende resmini çekip bloğuna koyayım dedim.basit bir ev pastasına göre fena olmamış değilmi?
İçi bol çikolatalı,dışı şeker hamuru.


şiddetle tavsiye edilir.
HOŞÇAKALINN...

9 Nisan 2009 Perşembe

barbie pasta


selamlar

bu pastayı kızımın arkadaşı esin için yaptım.annesi ;sevgili arkadaşım fidan doğum günü pastasını benim yapmamı istediğinde çok heyecanlandım ve aklıma kız çocuklarının sevdiği bir pasta olan barbie yi yapmak geldi.

içini bol çikolatalı pandispanya ve fındıkla ,damla çikolatadan yaptım.lezzeti çok güzel oldu.kızlar pastaya bayıldı.bende bayılmalarına bayıldım.





olurda yezmez düşüncesiyle yanına

çikolatalı truff yaptım.neyseki bol bol yetti.

nice mutlu yıllara esin.....






YUFKALI KADAYIF SARMA

Merhaba...
yoğunluğumdan dolayı,bir süredir tariflerimi yazamamıştım.bu gün sizlere yapılışı çok kolay,fakat çok lezzetli bir tarif yazacağım.resim biraz karanlık çıktı aslında görüntüsü çok daha güzel.
malzemeler;
3 adet yufka
350 gr tel kadayıf
1 bardak iri çekilmiş ceviz
250 gr tereyağı yada margarin
üzeri için toz fıstık
şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
yarım limon suyu
yapılışı;
önce şerbeti kaynatmak için ocağa alalım. o kaynarken biz tereyağını 3 parçaya bölüp ,2 parçasını eritelim.yufkanın üzerine döküp elimizle iyice didikleyelim.bir yufkayı tezgaha alıp ,üzerine kadayıfın 3 te birini yarısına kadar yayalım.cevizinde 3 te birini üzerine yayalım.kadayıflı kısmından başlayarak saralım.unutmayınkadayıf yufkanın yarısına kadar yayılacak diğer kısmı boş kalacak.sardığımız yufkayı iki parmak kalınlığında keselim. yağlamış fın tepsisine dizelim.diğer yufkalarıda aynı işleme tabii tutalım .üzerlerine kalan yağı fındık büyüklüğünde keserek ortalarına koyalım ve 200 derecelik fırında iyice kızartalım.bu ada kaynayıp ılımış olan şerbeti sıcak tatlıya dökelim.şerbetini çekince üzerine fıstık dökerek servis edelim.misafirlerim çok beğendiler.resmini çektiğim bir tepsi tatlıdan geriye kalanlar.lezetini burdan anlayabilirsiniz.afiyet olsun...