Merhaba. çok lezzetli ve aynı zamanda pastacı tabiriyle *kıyır* bir hamur özelliğinde bir çörek tarifi. bugün yaptım. inanın yerken ağzınızda dağılıyor. hamurun yarısını patatesli; diğer yarısını peynirli yaptım. süper oldu. yapımıda oldukça kolay. hadi yapalım...
Malzemeler: 1 yumurta (akı içine, sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağla karıştırılarak üstüne ayrılır) yarım bardak sıvı yağ 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt yarım paket margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında) 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un(4 su bardağı kadar) 1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi: isteğe göre peynir ve maydanoz karışımı veya; yağda sotelenmiş 1 soğanın üstüne, haşlanmış 3 patates, baharat karışımı
Yapılışı: Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, el yada merdaneyle; çaydanlık kapağıyla kesilebilecek büyüklükte açılır. ortaya harç konulup, kenarlarından aşağıya doğru bıçakla çentikler atılır. sonra onlar tek tek V oluşturacak şekide birleştirilir. üzerlerine sıvı yağlı yumurta sürülerek susam yada çörek otu dükülerek, 180'c lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler: 1 yumurta (akı içine, sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağla karıştırılarak üstüne ayrılır) yarım bardak sıvı yağ 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt yarım paket margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında) 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un(4 su bardağı kadar) 1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi: isteğe göre peynir ve maydanoz karışımı veya; yağda sotelenmiş 1 soğanın üstüne, haşlanmış 3 patates, baharat karışımı
Yapılışı: Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, el yada merdaneyle; çaydanlık kapağıyla kesilebilecek büyüklükte açılır. ortaya harç konulup, kenarlarından aşağıya doğru bıçakla çentikler atılır. sonra onlar tek tek V oluşturacak şekide birleştirilir. üzerlerine sıvı yağlı yumurta sürülerek susam yada çörek otu dükülerek, 180'c lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder